Tomasu Sweet Spicy Madame Jeanette 200ml
Tomasu Sojasaus is de enige ambachtelijk gebrouwen sojasaus in Europa en vindt zijn oorsprong in Rotterdam, Nederland. Gedreven door de overtuiging dat echte kwaliteit alleen kan worden nagestreefd door volledige autonomie te hebben in elk stadium van het proces, heeft Tomasu zijn eigen sojabonen en tarwe geteeld in de Hoeksche Waard.
Toch worden de pepers voor de lokaal beroemde zoete en pittige sojasaus niet door Tomasu gekweekt. Nog niet! Deze fles is een experiment en is gemaakt door gebruik te maken van zelfgekweekte pepers. En niet zomaar pepers! De meedogenloze zoektocht naar smaak bracht het team van Tomasu naar de pepercollectie van het Centrum voor Genetische Bronnen, Nederland (CGN), die hen vriendelijk voorzag van meerdere variëteiten.
CGN richt zich op het behoud en gebruik van groentegewassen. De missie van Tomasu was eenvoudig. Om de meest originele smaken te vinden, gerelateerd aan de Madame Jeanette, bij voorkeur verdeeld over verschillende lengtegraden. En zo gebeurde het dat zij in 2018 uiteindelijk 5-10 zaden per variëteit ontvingen. En de afgelopen 5 jaar hebben zij ze gekweekt, getest en zaden verzameld.
Na enkele jaren van trial and error had tomasu eindelijk genoeg pepers om de zoete en pittige sojasaus te maken. Met behulp van de kenmerkende sojasaus van Tomasu wordt de hitte verzacht, waardoor de smaak van de peper beter wordt opgenomen en hopelijk gewaardeerd.
Dus daar heb je het! Voor jou om te proeven! Voor hen om van te leren!