Extra Vierge Olijfolie
Deze hoogwaardige Italiaanse olijfolie uit Castiglion Fibocchi (tussen, Siena, Florence en Arezzo), Toscane Italië, is gemaakt van rijpe olijven die geoogst worden van half november tot half december. Inhoud 0,75L
Deze hoogwaardige Italiaanse olijfolie uit Castiglion Fibocchi (tussen, Siena, Florence en Arezzo), Toscane Italië, is gemaakt van rijpe olijven die geoogst worden van half november tot half december. Inhoud 0,25L
Extra vierge olijfolie: puur en gezond
Extra vierge olijfolie, ook wel extra vergine olijfolie genoemd, wordt geëxtraheerd uit de pulp van olijven. Deze olie wordt gemaakt van de eerste koude persing, dit maakt het zo bijzonder. Het resulteert in een smaakvolle en pure olijfolie boordevol gezonde vetzuren.
Door de geconcentreerde en delicate smaak van deze olie is hij zeer geschikt voor gebruik in koude gerechten. Hiernaast is het ook heerlijk over warme gerechten. Maak bijvoorbeeld een heerlijke salade dressing of doe een scheutje olie over uw pasta. Welke toepassing u ook kiest, met een extra vierge olijfolie voegt u een extra dimensie toe aan uw gerecht.
Wat is een extra vergine olijfolie?
Extra vergine olijfolie wordt net zoals alle andere oliën van de olijf voornamelijk beoordeeld op zijn zuurgraad. Om de naam extra vergine of vierge te mogen hanteren moet de olie een zuurgraad hebben van onder de 0,8 procent. Naarmate de zuurgraad van de olie stijgt, daalt de delicate smaak.
De olies met een hogere zuurgraad zijn echter niet minder van kwaliteit. Deze worden vaak tot bakolijfolie vervaardigd. Na een extra filtering kunnen deze namelijk hogere temperaturen aan.
De zuurgraad van de olijven stijgt wanneer deze niet met zorg worden behandeld na het plukken. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer de olijf vaker dan één keer wordt geperst. wanneer de olijf vaker dan één keer wordt geperst. Ook het moment van plukken is zeer belangrijk. Voor het optimale resultaat moet de olijf zo jong mogelijk worden geplukt.
Voor een goede extra vergine olijfolie dient de fabrikant de olijven dus zo jong mogelijk te oogsten en slechts eenmaal te persen.
Ons aanbod
Extra vierge olijfolie en House of Taste zijn zeer nauw verbonden. Oorspronkelijk is het bedrijf namelijk begonnen met het importeren van olijfolie uit Toscane, Italië. Tegenwoordig vindt u naast heerlijke Italiaanse olijfolie ook varianten uit andere landen in Zuid-Europa. Door de jaren heen hebben wij een goede band opgebouwd met onze leveranciers. Hierdoor kunnen wij een hoge kwaliteit garanderen en u voorzien van de nodige informatie over onze producten.
Bij House of Taste komt u verschillende olijfolie varianten tegen. Zoals hierboven vermeld is de olijfolie extra vierge voornamelijk geschikt voor gebruik in koude gerechten. Dit komt omdat de delicate smaak van deze olie verdwijnt wanneer deze verhit wordt. Wanneer u dus op zoek bent naar een olie voor warm gebruik dan kunt u beter kiezen voor een bakolijfolie. De smaak van deze variant is minder kwetsbaar en is door extra filtering geschikt voor gebruik op hogere temperaturen. Het gebruik van een duurdere extra vierge olijfolie is in dit soort gevallen niet nodig.
Extra vierge olijfolie kopen bij House of Taste
Een extra vierge olijfolie koopt u bij House of Taste. Als delicatessenwinkel verkopen wij van enkel exclusieve producten die u niet snel ergens anders vindt. Naast het leveren van hoogwaardige olijfolies kunt u bij ons ook terecht voor de lekkerste balsamico azijnen.
Bent u bezig met het organiseren van een gezellig borrel? Bekijk dan ons assortiment van vleeswaren en kaas. Wij hebben een ruim aanbod van vers producten. Deze kunt u eenvoudig online bestellen, maar u kunt ook gezellig langskomen in onze winkel in Leeuwarden. Heeft u al gevonden wat u zoekt? Profiteer dan van snelle levering en bestel vandaag nog uw extra vierge olijfolie!