Aceto balsamico

Sorteren op:

De zwarte truffel wordt direct aan de balsamico toegevoegd terwijl deze nog in de houten vaten zit. Daarna wordt deze nog minimaal 6 maanden lang in de houten vaten gerijpt.
Inhoud: 100ml
€14,95
Een ware delicatessen met een intense zoetheid, is het resultaat van de maceratie van vijgen en balsamico azijn. Vervolgens wordt dit mengsel voor maanden gerijpt in eikenhouten vaten.

Inhoud: 100ml
€16,50
De natuurlijke zoetheid van de de 12 jaar oude balsamico wordt versterkt door de toevoeging van frambozen sap. De smaken mengen langzaam terwijl het mengsel rijpt op de eikenhouten vaten. 
€16,50
De combinatie van witte wijnazijn en druivenmostconcentraat maakt deze witte balsamico van Giuseppe Giusti mooi fris, gebalanceerd en makkelijk te gebruiken.
€12,50
De 6 jaar oude Balsamico van Giuseppe Giusti heeft jaren gelegen op eeuwenoude eikenhouten vaten. Geschikt voor koud en warm gebruik. Inhoud: 100ml
€8,95
De 8 jaar oude Balsamico van Giuseppe Giusti heeft jaren gelegen op eeuwenoude eikenhouten vaten. Geschikt voor koud en warm gebruik.
Inhoud: 100ml
€13,75
De 12 jaar oude Balsamico van Giuseppe Giusti heeft jaren gelegen op eeuwenoude eikenhouten vaten. Geschikt voor koud en warm gebruik. Inhoud: 100ml
€20,00
De 15 jaar oude Balsamico van Giuseppe Giusti wordt jaren lang gerijpt in kleine houten vaten die dateren uit de 19e eeuw, hierdoor is de azijn rijk aan hout aroma's. De smaak is extreem vol en aromatisch met tonen van rijp fruit, vers geroosterde koffieb
€32,50
De "Banda Rossa" is de ultieme uiting van de kunst van Giusti azijnen. Oorspronkelijk bedoelt als gift van oom Giuseppe aan zijn familie leden.
Inhoud: 100ml
€45,00
De combinatie van witte wijnazijn en druivenmostconcentraat maakt deze witte balsamico van Giuseppe Giusti mooi fris, gebalanceerd en makkelijk te gebruiken.
€17,50
De 6 jaar oude Balsamico van Giuseppe Giusti heeft jaren gelegen op eeuwenoude eikenhouten vaten. Geschikt voor koud en warm gebruik.
Inhoud: 250ml
€17,75
De 8 jaar oude Balsamico van Giuseppe Giusti heeft jaren gelegen op eeuwenoude eikenhouten vaten. Geschikt voor koud en warm gebruik.
Inhoud: 250ml
€19,95
De 15 jaar oude Balsamico van Giuseppe Giusti wordt jaren lang gerijpt in kleine houten vaten die dateren uit de 19e eeuw, hierdoor is de azijn rijk aan hout aroma's. De smaak is extreem vol en aromatisch met tonen van rijp fruit, vers geroosterde koffieb
€42,50
De "Banda Rossa" is de ultieme uiting van de kunst van Giusti azijnen. Oorspronkelijk bedoelt als gift van oom Giuseppe aan zijn familie leden.
Inhoud: 250 ml
€69,95
Een crema is een ingekookte reductie van balsamico waar gekookte druivenmost aan toegevoegd is. Dit zorgt er voor dat een crema stroperig is van structuur en volzoet van smaak.
€8,25
Een crema is een ingekookte reductie van balsamico waar gekookte druivenmost aan toegevoegd is. Dit zorgt er voor dat een crema stroperig is van structuur en volzoet van smaak.
€7,95
Een crema is een ingekookte reductie van balsamico waar gekookte druivenmost aan toegevoegd is. Dit zorgt er voor dat een crema stroperig is van structuur en volzoet van smaak.
€9,95
Een crema is een ingekookte reductie van balsamico waar gekookte druivenmost aan toegevoegd is. Dit zorgt er voor dat een crema stroperig is van structuur en volzoet van smaak.
€8,25
Een crema is een ingekookte reductie van balsamico waar gekookte druivenmost aan toegevoegd is. Deze crema met frambozensmaak is ideaal voor salades.
€8,25

Wat is aceto balsamico? 

Aceto balsamico is een balsamico azijn met een beschermde herkomst. Dit betekent dat de azijn alleen de naam mag hanteren wanneer deze uit Modena komt. Daarnaast zijn er strenge kwaliteitsnormen waaraan deze azijnen moeten voldoen. Hierbij kunt u denken aan de herkomst van de druiven, rijpingstijd en de verhouding tussen most en wijnazijn. 

De naam ‘Aceto Balsamico di Modena’ betekent letterlijk vertaald: azijn balsem uit Modena. Het heeft deze naam te danken aan zijn stroperige textuur.

Wanneer de herkomst in orde is en er aan de kwaliteitsnormen is voldaan, krijgt het product een IGP keurmerk. Naast de IGP varianten zijn er condimento azijnen. Deze worden op de traditionele wijze gemaakt alleen geldt er een minder strenge regelgeving omtrent de herkomst en productie. 

Bij House of Taste kunt u terecht voor verschillende condimento balsamico en aceto balsamico di modena IGP.

Toepassing van een balsamico azijn

Bij House of Taste vindt u balsamico’s van verschillende leeftijden. De oudere azijnen hebben een hogere viscositeit en zijn zoeter van smaak. In tegenstelling tot de jongere varianten. Deze zijn vloeibaarder en zijn zuurder van smaak. Afhankelijk van uw gerecht kunt u variëren in de leeftijd van de azijn.

Waarvoor gebruikt u een aceto balsamico? De stroperige variant leent zich uitstekend voor het afmaken van gerechten. Geef bijvoorbeeld een simpele salade caprese een extra dimensie met een paar druppeltjes van dit zwarte goud. Daarnaast is deze oudere balsamico het heerlijk om te serveren met Parmeggiano Reggiano

De jongere varianten zijn zeer geschikt voor het gebruik in dressings. Dankzij de hogere zuurgraad zijn deze in combinatie met een extra vierge olijfolie zeer geschikt voor vinaigrettes. Heerlijk voor over een salade. 

Kortom, de toepassingen van dit prachtige natuurproduct zijn eindeloos. Wilt u uw gerechten een smaakboost geven? Koop dan een een aceto balsamico!

Het productieproces van aceto balsamico

Aceto balsamico is een product met een complexe smaak en wordt gemaakt van gekookte druivenmost en in veel gevallen wijnazijn. Een DOP balsamico mag enkel gemaakt worden van de gekookte druivenmost. Bij de IGP en condimento varianten wordt er ook nog wijnazijn toegevoegd aan dit mengsel. De druivenmost bestaat uit geperst druivensap inclusief de schillen en de pitten van de druiven.

Binnen de balsamico kennen we 3 varianten:

  • aceto balsamico di modena tradizionale DOP
  • aceto balsamico di modena IGP
  • condimento balsamico

Zoals eerder aangegeven hebben de herkomst van de druiven, de rijpingstijd en de grootte van de fles invloed op de kwaliteitsaanduiding. Om zijn karakteristieke smaak te krijgen, is de rijpingsperiode van groot belang. Door een lange lagering op houten vaten kunnen de zoete aroma’s van de azijn zich namelijk goed ontwikkelen.

Balsamico varianten

De hoogste gradatie binnen de aceto balsamico is de tradizionale D.O.P. Deze variant wordt onder strenge supervisie geproduceerd en altijd geserveerd in een specifiek bolvormig flesje van 100 ml. Deze producten hebben minimaal 12 jaar moeten rijpen en waardoor ze een  een stroperige textuur hebben gekregen.

Naast de DOP is er de aceto balsamico di modena IGP. Deze azijnen hebben een minimale rijpingstijd van 60 dagen en minimaal één van de basisingrediënten moet uit de regio komen. Daarnaast moeten deze varianten voor minimaal 20% uit most bestaan. 

Condimento balsamico heeft hetzelfde productieproces als de DOP variant doorstaan. Alleen is er een minder strenge controle op het productieproces en de herkomst van de ingrediënten. Hierdoor zijn ze gunstiger geprijsd dan de andere varianten. 

Tot slot kunt u kiezen voor een ingekookte variant. Deze crema balsamico is een stuk zoeter van smaak en wordt vaak gebruikt om gerechten af te maken. Ontdek nu ons diverse aanbod van aceto balsamico!

Aceto balsamico kopen bij House of Taste

Met een aceto balsamico maakt u uw Italiaanse gerechten nog lekkerder. Bij House of Taste vindt u een selectie van deze prachtige azijnen. Naast mooie balsamico’s kunt u bij ook bij ons terecht voor diverse soorten olijfolie.

In onze webshop komt u producten tegen die u niet snel bij andere winkels tegen komt. Ons assortiment zit vol met unieke delicatessen van over de hele wereld. Hierbij kunt u denken aan smaakvolle vleeswaren uit Italië zoals guanciale en pancetta. U kunt deze producten eenvoudig online bestellen, maar u kunt ook langskomen in onze winkel in Leeuwarden.

Bent u op zoek naar een specifiek product of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Heeft u gevonden wat u zocht? Wacht dan niet langer en bestel vandaag nog een heerlijke aceto balsamico!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x