Kald Kletske
€ 3,00 Incl. btw

Zacht kastanjebruin bockbier met een vleugje karamel en een volle en romige lichtzoete smaak. De Hjerstbok of Herfstbok van Kâld Kletske staat klaar.

Op voorraad
Artikelnummer:
Mplus 207886

Ontdek de betoverende smaak van de herfst met onze heerlijke Hjerstbok - de perfecte dorstlesser voor het herfstseizoen.

De Hjerstbok van Kâld Kletske, met zijn diepe amberkleur en rijke smaak, is als een warme omhelzing van de herfst. Laat je verleiden door de aroma's van geroosterde noten en karamel die deze ambachtelijke biersoort te bieden heeft. Met elke slok proef je de zorgvuldige selectie van gerst en hop, perfect in balans voor een onvergetelijke smaakervaring. Het zal je dorst naar herfstavonturen zeker opwekken.

 

Recept:

Herfstrecept met Hjerstbok: Geroosterde Pompoensoep met Hjerstbok Croutons

Ingrediënten:

1 kg pompoen, in blokjes gesneden
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 kopjes groentebouillon
1 kopje Hjerstbok
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Verse tijmblaadjes voor garnering
Voor de Hjerstbok Croutons:

2 sneetjes stevig brood, in blokjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
1/2 kopje geraspte kaas (bij voorkeur Goudse)
Instructies:

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen in de oven gedurende ongeveer 30-35 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.

Verhit in een grote soeppan de resterende olijfolie en bak de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.

Voeg de geroosterde pompoenblokjes toe en giet de groentebouillon en Hjerstbok erbij. Breng aan de kook en laat sudderen gedurende 15-20 minuten.

Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Breng op smaak met zout en peper.

Voor de Hjerstbok Croutons, meng de broodblokjes met olijfolie en geraspte kaas. Bak ze in de oven op 180°C gedurende 10-12 minuten, of tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Serveer de romige geroosterde pompoensoep in kommen, garneer met de Hjerstbok Croutons en een paar verse tijmblaadjes.

Dit herfstrecept met Hjerstbok zal je zintuigen verwennen met de smaken van het seizoen en past perfect bij de rijke en karaktervolle tonen van ons ambachtelijke bier. Laat de herfst in je keuken en op je tong tot leven komen met deze verbluffende combinatie.

Proef de herfst, proef het leven!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x