Edwin Klaasen
#BAKKERTJEZELF aan het woord
Ik ben 14 jaar oud als ik als zaterdaghulp aan de bak ga bij Echte Bakker Zweers in Brummen. Geweldig vond ik het. En ik wist op dat moment: ik wil bakker worden. Nu heb ik alle facetten van het bakkersvak gezien. En nog elke dag ben ik trots dat ik bakker ben.
Om mijn visie op brood uit te dragen en mijn kennis te delen, werk ik graag op bijzondere locaties. Het geeft mij de gelegenheid om mensen te laten ondervinden hoe brood hoort te smaken. Ook geef ik met veel plezier workshops over brood bakken. Daarnaast geef ik gastlessen op verschillende koksopleidingen en schrijf ik als columnist voor verschillende culinaire magazines. In 2013 bracht ik het bakboek ‘Ik bak geweldig, jij trouwens ook’ uit.
Bij alles wat ik doe is mijn gedrevenheid te zien. Mijn gedrevenheid om ons mooie bakkersvak uit te dragen en om te blijven vernieuwen en mezelf te ontwikkelen. Daarom kies ik ervoor om elke dag opnieuw mensen te ontmoeten en te verbinden, samenwerkingen aan te gaan. Om elkaar over en weer te inspireren en om mijn boodschap en gevoel op anderen over te brengen.
Alles komt samen in dat ene woord: GEVOEL. Want met kennis en ervaring kom je als bakker weliswaar ver, maar bak je zonder gevoel en gedrevenheid, dan kom je nooit tot het perfecte brood.
Edwin Klaasen