Spijkerman Coppa di Akkrum
Coppa, ook wel capocollo of capicola genoemd, is een traditionele Corsicaanse Salami gemaakt van de procureur van een varken. De procureur wordt gekruid met witte wijn en witte peper, daarna wordt hij gezouten en voor minimaal zes maanden gedroogd onder het toeziend oog van de slagers.
Deze coppa komt zoals de naam al verklapt uit Akkrum en dit is een van de specialiteiten waar Slagerij Spijkerman bekend om staat.
De Coppa di Akkrum heeft een zeer mooie verdeling van vlees en vet en smelt daardoor weg op de tong. Het heet een heerlijke rijke smaak welke ontstaat door de lange rijpingsperiode.
Coppa, is geweldig als onderdeel van een borrelplank of antipasta, maar probeer het ook eens op een sandwich met wat sinaasappel-vijgencompotte.
Te bestellen per 50 of 100 gram (of een veelvoud daarvan), alleen voor bezorging in Leeuwarden.
Ingrediënten: Varkensvlees, zout, witte peper, witte wijn.
Energie | 845kJ | Vetten | 12.5g |
Energie | 201kcal | Verzadigd | 4.4g |
Eiwitten | 21.5g | Vezels | -g |
Koolhydraten | 1g | Zout | 4.5g |
Suikers | 1g |