Spijkerman
€ 2,25 Incl. btw

Coppa is een salami van de procureur, deze wordt gezouten en gekruid met witte peper en witte wijn. Het belangrijkste ingrediënt is de tijd, in totaal duurt het zes tot negen maanden voor de slager zijn goedkeuring geeft. En dan rest alleen nog het geniet

Op voorraad
Artikelnummer:
2644

Coppa, ook wel capocollo of capicola genoemd, is een traditionele Corsicaanse Salami gemaakt van de procureur van een varken. De procureur wordt gekruid met witte wijn en witte peper, daarna wordt hij gezouten en voor minimaal zes maanden gedroogd onder het toeziend oog van de slagers. 

Deze coppa komt zoals de naam al verklapt uit Akkrum en dit is een van de specialiteiten waar Slagerij Spijkerman bekend om staat. 

De Coppa di Akkrum heeft een zeer mooie verdeling van vlees en vet en smelt daardoor weg op de tong. Het heet een heerlijke rijke smaak welke ontstaat door de lange rijpingsperiode. 

Coppa, is geweldig als onderdeel van een borrelplank of antipasta, maar probeer het ook eens op een sandwich met wat sinaasappel-vijgencompotte. 

Te bestellen per 50 of 100 gram (of een veelvoud daarvan), alleen voor bezorging in Leeuwarden. 

Ingrediënten: Varkensvlees, zout, witte peper, witte wijn. 

Voedingswaarde per 100g:
Energie 845kJ Vetten 12.5g
Energie 201kcal Verzadigd 4.4g
Eiwitten 21.5g Vezels -g
Koolhydraten 1g Zout 4.5g
Suikers 1g
 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x