Post-Plaza Hotel & Grand café
Guatemala en Raja Komodo - Indonesië.
Guatemala en Raja Komodo - Indonesië. Inhoud 250 gram of 1 kilogram
Ontzettend uniek! Een Hotel & Grand Café dat z’n eigen koffiebonen brandt. En Post-Plaza doet dat
als enige in heel Europa. En dat gewoon in Leeuwarden.
De ontdekkingstocht begon begin 2015, toen ze midden in de conceptfase zaten van het nieuwe
Post-Plaza. “Gedachten als "wat maakt ons nu uniek" & waarin kunnen we eigen kwaliteit toevoegen',
maar we waren vooral op zoek naar beleving binnen het nieuwe Grand Café. Moeten we zelf bier
gaan brouwen of onze eigen moestuin aanleggen. Totdat we op een horecabeurs de mannen
van Giesen Coffee Roaster tegen het lijf liepen. Dit moest het worden! We gaan onze eigen
koffiebonen branden. Maar hoe doe je dat?
Na een lang opleidingstraject is Jesse Fennema onze
eigen koffieroaster geworden, en die doet het behoorlijk goed”, aldus Nienke de Jong van Post-Plaza
Jesse legt uit; “Het voordeel van zelf branden is dat je veel controle over de kwaliteit hebt en deze
dus ook hoog houdt. Ik brand meer dan 5000 kilo koffiebonen per jaar. Dit niet alleen voor onszelf,
maar ook voor andere hotels, bedrijven en voor onze gasten.
In de winkel van ons Grand Café kan je onze koffiebonen kopen per 250 gram of per kilo, maar sinds de sluiting vanwege de Corona crisis nu ook bij onze eigen huisleverancier House of Taste”.