Pizza "Bianco" met aardappel.
- Geplaatst op
- Door House of Taste
- 0
Pizza met Crème Fraîche en aardappel. Een heerlijke Pizza Bianco.
Tip: Maak eens de volgende pizza. Crème Fraîche met zeer dun gesneden aardappel en droge ham.
Pak een grote aardappel en spoel deze goed af. Let op, je hoeft hem niet te schillen.
Gebruik een mandoline om de aardappel in hele dunne plakjes te snijden. Spoel de plakjes vervolgens goed af tot dat het spoelwater helder is. Verspreid de plakjes op een schaal of plank en laat ze drogen, de plakjes zullen een beetje op krullen.
Smeer de bodem van de pizza in met Crème Fraîche en bestrooi met peper en zou. Eventueel truffeltapenade toevoegen. Besprenkel met een beetje olijfolie. Leg de dun gesneden aardappel schijfjes op de pizza en bak deze op hete temperatuur. De pizza zal garen en de aardappel wordt knapperig.
Haal de pizza uit de oven en beleg met droge ham, deze smalt al ware over de pizza. Wij gebruikten de 24 maanden gerijpte plaatham van onze huisslager Slagerij Spijkerman.
Besprenkel nog met wat olijfolie en geniet.
De pizzabollen die wij gebruikten zijn van Van Lemmen Pizza.
Zowel de ham als bollen verkrijgbaar bij House of Taste.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...